Szkoła Le Cordon Bleu to szkoła, która została założona w Paryżu w 1895 roku. Z biegiem czasu powstała światowa sieć tych elitarnych szkół, które kształcą zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, dla których pieczenie i gotowanie jest pasją.
Czy ktoś z Was marzył, by zostać prawdziwym cukiernikiem, ale drogi zawodowe potoczyły się inaczej? Czy ta pasja w Was została? A może dopiero ktoś chciałby odkryć, czy ma talent do pieczenia wykwintnych ciast? Aby to sprawdzić, warto sięgnąć po przepisy prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu!
Szkoła Le Cordon Bleu to szkoła, która została założona w Paryżu w 1895 roku. Z biegiem czasu powstała światowa sieć tych elitarnych szkół, które kształcą zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, dla których pieczenie i gotowanie jest pasją. W szkole uczą laureaci wielkich międzynarodowych kulinarnych konkursów. Nauczyciele z wielką chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata. To naprawdę prestiżowa szkoła gotowania.
I oto mamy, nakładem Wydawnictwa JEDNOŚĆ, wspaniałą książkę "Szkoła cukiernictwa", dzięki której możemy odkrywać tajemnice kulinarne też prestiżowej szkoły. Le Cordon Bleu dzieli się bardzo wieloma sekretami cukierniczymi. Dzięki temu każdy czytelnik może nauczyć się cukierniczej sztuki. Wystarczy, że poświęci trochę czasu i zastosuje się do wskazówek z tej książki, w której można znaleźć aż 100 przepisów szefa kuchni - krok po kroku. Są one objaśnione bardzo dokładnie i pięknie zilustrowane, co bardzo ułatwia pracę w kuchni. Można więc upiec wspaniałe torty, ciasta, jak i drobne ciasteczka. Wspaniałe fotografie wykonał Olivier Ploton. Są także przydatne informacje o różnych akcesoriach cukierniczych. Przy samych przepisach także można odnaleźć cukiernicze ciekawostki dotyczące konkretnego ciasta czy innych łakoci. Jest to pozycja dla wszystkich, którzy kochają słodycze... i chcieliby przygotować sobie i bliskim coś naprawdę pysznego!
Recenzowaną książkę można znaleźć na stronie Wydawnictwa JEDNOŚĆ tutaj>>
opr. ac/ac