Nawet, jeśli lubimy mięso, warto czasem odstawić je na bok i sięgnąć po coś innego. Zwłaszcza, jeśli ma nam to wyjść... na zdrowie
Nawet, jeśli lubimy mięso, warto czasem odstawić je na bok i sięgnąć po coś innego. Zwłaszcza, jeśli ma nam to wyjść... na zdrowie!
„Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku” to książka skierowana nie tylko do wegetarian, ale i do tych wszystkich, którzy chcą odkryć nowy sposób gotowania, sposób pełen smaku i zdrowia. To porady dla tych, co mięsa nie jedzą, ale i dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni z warzywami, choć mięso lubią.
Autorką książki jest Lena Tritto, wykładowca sztuki kulinarnej i odżywiania energetycznego. Lena prowadzi też zajęcia z dietetyki i promuje sztukę właściwego odżywiania. „Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku” to profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej. Znajdziemy tu wspaniałe przepisy. Wszystko zostało bardzo dobrze objaśnione. Książka zawiera ponad 500 fotografii. Sfotografowano wszystkie składniki i etapy przygotowania, dzięki czemu od razu widać, co będzie potrzebne do gotowania. Natomiast na początku książki widzimy, jakie narzędzia będą potrzebne w kuchni przy korzystaniu z przepisów.
To nie tylko szkoła zdrowego gotowania. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. I tak mamy opisy pochodzenia nasion, zbóż, warzyw, orzechów itd. Dzięki temu dokładnie wiemy, co mamy na talerzu… Nawet, jeśli lubimy mięsko, warto czasem odstawić je na bok i sięgnąć po coś innego. Zwłaszcza, jeśli ma nam to wyjść… na zdrowie.
Recenzowana książka jest >>TUTAJ<<opr. ac/ac